Met een speciaal voor schimmelnagels ontwikkelde laser wordt niet alleen de nagel maar ook de omliggende huid behandeld. De schimmels bevinden zich namelijk niet alleen in de nagelplaat maar ook onder de nagel, in de nagelwal, het nagelbed en de nagelmatrix.

De warmte van de laser dringt door tot diep onder de nagel. Hierdoor wordt de celwand van de schimmeldraad volledig vernietigd. De schimmel gaat dood en de nagel heeft de mogelijkheid om weer gezond uit te groeien. De schimmelsporen kunnen niet vernietigd worden. Hiervoor krijg je een crème mee naar huis. Ook worden jouw schoenen tijdens de behandeling schoongemaakt met een speciaal schoenenreinigingsapparaat. Dan stap je na afloop gelijk in schone schoenen. Wel zo fris!

Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig met interval van ongeveer 4 weken. Dit heeft te maken met de ontwikkeltijd van de schimmel. Al na een week of 8 kun je de eerste resultaten zien! Maar liefst 85 % groeit uit tot een 100 % gezonde nagel.

Waarom de laser van Schimmelnagel Centrum?

Sommige praktijken werken met een zogenaamde YAG laser. Die wordt voor meerdere doeleinden gebruikt en geeft in één keer een explosie van energie af op de nagelplaat. Omdat het nagelbed eronder heel gevoelig is ervaren mensen dit als zeer pijnlijk en onprettig.

Schimmelnagel Centrum werkt met een speciale diode laser die langzaam opwarmt en alleen is gemaakt om schimmels in nagels te bestrijden. Het wordt uiteindelijk natuurlijk ook wel warm maar wordt door de geleidelijke opwarming zeer goed verdragen. Omdat wij veel langer door kunnen laseren halen we veel betere resultaten, zijn er vaak minder behandelingen nodig en ervaren cliënten de behandeling als prettig.