PACT® is een nieuwe methode voor de behandeling van schimmelnagels, die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Het woord PACT is een wetenschappelijk begrip en staat voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Schimmels op voet- en vingernagels worden zeer effectief gedood. Schimmelnagelbehandelingen met PACT ® zijn pijnloos, veilig en doeltreffend, zonder bijwerkingen. Deze behandeling kent geen contra indicaties.

Voor de PACT-behandeling frezen wij zoveel mogelijk van de door schimmel aangetaste nageldelen weg. Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw. Deze kleurstof trekt in de schimmelnagel. Na de inwerktijd wordt een speciale PACT-lamp op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte van 650 nanometer heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat er singulett-zuurstof. Deze radicale zuurstofvorm is kortstondig agressief, waardoor de celwand van de schimmel wordt beschadigd. Als de celwand stuk is kan een schimmel niet meer leven en sterft deze.

Hoe vaak?

Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van circa tien dagen drie keer uitgevoerd. Een vierde behandeling volgt na ongeveer 21 dagen. Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is deze behandelmethode voor de mens verder ongevaarlijk. Bij ernstige schimmelinfecties is het mogelijk dat er extra behandelingen nodig zijn.

Hiermee is PACT zeer geschikt voor bijvoorbeeld kinderen, handnagels of cliënten met een neuropathische aandoening.