[ezcol_2third]
Schimmelnagels worden in de volksmond ook wel kalknagels genoemd. Echter, er zit helemaal geen kalk in een nagel. De nagel bestaat voornamelijk uit keratine. De schimmels in uw nagel voeden zich met keratine en kunnen hierdoor overleven.

Overal om ons heen bevinden zich schimmelsporen. Bekende plekken zijn zwembaden of (openbare) douches. Daar is het warm en nat. Een uitstekende plek voor schimmels om te overleven. Vergeet de ruimte in uw schoenen niet. Ook die is warm en nat.

Zodra deze schimmelsporen de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot schimmeldraden, met een mooi woord hyfen genoemd, ontstaan er zichtbare schimmelnagels. Dit is een langzaam proces. De nagels worden dikker, gelig en soms ook brokkelig van structuur.

Veel mensen proberen antischimmel crèmes, lotions of nagelstiften om van de schimmelnagels af te komen. Echter, omdat de schimmels zich niet alleen in de nagel bevinden maar ook in het nagelbed, de -matrix en de -wal, zullen deze doorgaans niet het gewenste resultaat opleveren.

Als laatste mag u nooit vergeten om ook uw schoenen te behandelen want ook de schoenen zitten vol met schimmelsporen. We zien ze niet maar ze zitten er wel!

Kortom, een vervelend probleem waar veel mensen last van hebben maar ook een probleem wat nu opgelost kan worden!

[/ezcol_2third] [ezcol_1third_end]
kalknagels2
[/ezcol_1third_end]